محوطههای دلنی وستونیک (Dolní Věstonice) و پاولو (Pavlov) از جمله محوطههای پارینهسنگی و باستانشناختی بسیار مهم جهانی هستند که در جمهوری چک قرار دارند. این محوطهها نه فقط اهمیت جهانی دارند بلکه از نظر نمادین و میراث فرهنگی محلی نیز از اهمیت بالایی برخوردار هستند.
به تازگی ساختمان موزهای روی این محوطهها ساخته شده که بسیار شگفت انگیز است. ساختمان موزه بیشتر زیرزمینی است و تنها برجکهای بتونی آن بیرون زده است. سه اصل بسیار مهم در طراحی این موزه مورد توجه قرار داشته است: 1) محوطه باستانی، یک یادمان طبیعی و فرهنگی است که بخش محدودی از آن کاوش شده اما یافته ها سرجای خود هستند و در معرض بازدید قرار دارند، 2) کاوشهای باستانشناختی و بقایای باستانی در حدود 4-5 متر زیر زمین قرار گرفتهاند، 3) محوطه بخشی از منطقه طبیعی و حفاظت شده هم میباشد.
بنابراین، بخش نمایشگاهی موزه، همچنین بخشهای اداری، فنی و عمومی، همه در زیر دامنه تپه پنهان شدهاند. هدف این بوده که ساختمان موزه شبیه یک غار طبیعی باشد. ورودی موزه طوری طراحی شده که میتواند چندین کاربری داشته باشد؛ از جمله فعالیت در فضای باز همچون اجرای نمایش و تئاتر یا حتی انجام کارهای باستانشناختی جانبی.
از لینک زیر میتوانید جزئیات بیشتر را بخوانید و چند تصویر از موزه را نیز ببینید.
http://www.archdaily.com/795684/archeopark-pavlov-kvet-architects
جامعه باستان شناسی ایران Society for Iranian Archaeology ©