تازه‌ها و اخبار علمی

چهرهٔ زن نئاندرتال ۷۵۰۰۰ ساله بازسازی شد

دانشمندان چهرهٔ احتمالی یک‌ زن نئاندرتال را به کمک جمجمه‌ای متلاشی بازسازی کردند. 

تکه‌های این جمجمه‌ای که از غار شانیدر یافت شده به شکنندگی بیسکویت شده بود. هنگام کشف، بقایایی از ستون فقرات و شانه‌ها و دست‌ها نیز بدست آمد اما جمجمه احتمالاً به علت سقوط سنگی از سقف غار در گذشته له شده و حال، آن‌ها باید ابتدا آن را مستحکم و سپس سر هم می‌کردند. 

به دلیل بدست نیامدن استخوان لگن نیز، تعیین جنس توسط پروتئین‌های غالب موجود در مینای دندان انجام شده است. او احتمالاً در اواسط دهۀ ۴۰ زندگی خود از دنیا رفته و سن او به کمک دندان‌هایش که تا ریشه ساییده شده‌اند مشخص می‌شود.

پس از آن، جمجمه به دو تن از هنرمندان هلندی داده شد که در ایجاد تصاویر آناتومیکی از مردمان باستان به وسیله بقایای فسیلی و استخوانی مهارت دارند و چهرهٔ احتمالی این بانوی ۷۵۰۰۰ ساله بازسازی شد.

این جمجمه از غار شانیدر در کردستان عراق یافت شد؛ همان غاری که در دههٔ پنجاه میلادی دست کم بقایای ۱۰ انسان نئاندرتال از آن بدست آمد. این غار به علت نمایش چیزی مشهور است که احتمال می‌رود نوعی عمل تدفین باشد. یعنی همه افراد با احتیاط در یک خندق و در کنار یک ستون سنگی بلند قرار داده می‌شدند. بقایای گردۀ گل در قبور نیز یادآور بیداری معنوی آن‌ها بود و این که به احتمال در قبور گل قرار می‌داده‌اند اما این تیم بریتانیایی باور دارد که این گرده‌ها توسط زنبور‌ها جابه‌جا شده و یا شاید از شاخه‌های گلداری بوده که در بالای سر متوفی قرار می‌داده‌اند. 


برای آگاهی بیشتر:

https://www.bbc.com/news/science-environment-68922877

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن