تازه‌ها و اخبار علمی

شواهدی مربوط به انسان‌هایی که دیگر وجود ندارند!

دانشمندان می‌گویند که به مدارکی در منطقه آفریقای غربی دست یافته‌اند که نشان می‌دهد در حدود نیم میلیون سال پیش مردمانی در این منطقه می‌زیسته‌اند که تا به حال هیچ مدرک فیزیکی از آن‌ها یافته نشده است و تنها ژِن آن‌ها در میان مردم آن ناحیه مانده است. هنگامی که محققان مشغول مطالعه «دی ان ای» مردمان امروزی منطقه آفریقای غربی بودند متوجه شدند که حداقل یک پنجم از مقدار «دی ان ای» آن مردم کاملا برای آن‌ها ناشناخته است و در بانک «دی ان ای» آفریقا وجود ندارد. در نتیجه ظاهرا همانگونه که انسان در منطقه غرب اوراسیا با نئاندرتال‌ها در آمیخته است، مردمان آفریقای غربی نیز در حدود نیم میلیون سال پیش با انسان‌های ناشناخته دیگری (که بایستی منتظر بود که بقایای اسکلتی آن‌ها کشف شود ) وارد رابطه خویشاوندی شده‌اند.
«سریرام سانکارامان» کسی که تحقیق را رهبری کرده است مطرح می‌کند که برخلاف امروزه که فقط ما انسان‌های مدرن در آن میزییم، کره زمین در دوره پلیستوسن دارای بسیاری از زیر گونه‌های انسانی بوده است که می‌توانستند رابطه خویشاوندی با هم برقرار کنند. برای مثال در حال حاضر مردمان غرب اوراسیا ژن نئاندرتال‌ها را در خود دارند و مردمان پولینیزی و ملانزی در جنوب شرق دور آسیا میزانی از ژن انسان دنیسووا را با خود حمل می‌کنند. در این تحقیق چهار جمعیت از سه کشور نیجریه، سیرالئون و گامبیا مورد آزمایش قرار گرفته و میزانی بین 2 تا 19 درصد از ژن این مردمان متعلق به انسانی ناشناخته می‌باشد. مطالعات یک قدم پیشتر رفته تخمین می‌زند که این انسان ناشناخته در حدود 360 هزار سال تا یک میلیون سال پیش از جد مشترک نئاندرتال‌ها و انسان‌های مدرن جدا شده‌اند. بر اساس همین تخمین تعدادی بالغ بر 20 هزار انسان مستقل در حدود 124 هزار سال پیش رابطه خویشاوندی با اجداد همین انسان‌های مدرنی که در غرب آفریقا در حال حاضر می‌زیند، داشته‌اند.
مقاله در نشریه «ساینس اَدوانس» منتشر شده است و دسترسی به آن برای عموم آزاد می‌باشد. امیدوارم از خواندن آن لذت فراوان ببرید.
س.ح. گوران، موزه نئاندرتال، آلمان
https://advances.sciencemag.org/content/6/7/eaax5097
با سپاس از ایشان؛ جامعه‌ باستان‌شناسی ایران Society for Iranian Archaeology ©

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن