کشفیات تازه در ارتباط به هنر در نزد نئاندرتالها در اسپانیا
تحقیقات تازه حاکی از این است که عموزاده های ما در واقع هنرمند بوده اند و بر روی دیوارهای غار نقاشی می کردند. این یافته نشان می دهد که قابلیت هنری انسان های امروزی ممکن است از اجداد مشترکی که با نئاندرتال ها در حدود ۵۰۰۰۰۰ سال پیش زندگی می کردند به ارث رسیده باشد. تا به حال غارهای اروپایی که دارای هنر پیش از تاریخ هستند را همگی به انسان های مدرن نسبت داده بودند، و ادعاهابی مبنی بر امکان نقاشی شدن برخی از آنها توسط نئاندرتالها، تا بحال همواره ضعیف بودند. به تازگی یک تیم به سرپرستی هافمن از موسسه آلمانی ماکس پلانک و دانشگاه ساوتهمپتون انگلستان و همکارانشان تحقیقی را منتشر کرده اند که حاصل یک دهه مطالعه نقاشی های غارهای “مونت کاستیلو” در شمال اسپانیا است. در سال ۲۰۱۲، آنها گزارش دادند که نقاط سرخ رنگ روی دیوار غار ال کستیلو حداقل ۴۰۸۰۰ سال سن دارد. این زمان در واقع مصادف است با زمانی که نئاندرتال ها در اروپا دیگر ناپدید شدند و انسان های مدرن وارد اروپا شدند. آلیستر پیک از دانشگاه ساوتهمپتون در این باره می گوید گه: “ما در ابتدا نمی تواستیم این پرسش را پاسخ دهیم که آیا این نقاط سرخ رنگ توسط انسان های مدرن کشیده شده یا نئاندرتال ها؟.”
سپس هافمن و تیمش کار های هنری مشابه ای را در سه غاردیگر را در اسپانیا مورد آزمایش قرار دادند و موفق شدند که نقاشی های قدیمی تری را که یقینا توسط نئاندرتال ها کشیده شده بود، پیدا کنند، چرا که در آن دوران هیچ انسان های مدرن دراطراف آن زندگی نمی کردند. این تیم با آزمایش تاریخ نگاری رسوب های کلسیتی که بعدا بر روی نقاشی های تشکیل شده بودند، نظریه فوق را ارایه کرده اند. سن رسوبات کلسیتی ۶۴۸۰۰ سال پیش از این می باشد، و در نتیجه نقاشی می بایستی یا همزمان با این تاریخ باشد و یا حتی کهن تر از این تاریخ!. این تحقیق در نشریه “ساینس” این هفته منتشر شده است و مقاله پی دی اف آن در ضمیمه این گزارش کوتاه خواهد امد، امید وارم از خواندن آن لذت ببرید.
متن بالا از سوی آقای دکتر سامان حیدری گوران برای اطلاعرسانی به تالارعمومی جامعه باستانشناسی ایران فرستاده شده بود. با سپاس از ایشان.
نتایج این پژهشها در نشریهی Science منتشر شده که میتوانید از لینک زیر ببینید و بخوانید.
http://science.sciencemag.org/content/359/6378/912
© Society for Iranian Archaeology
جامعه باستانشناسی ایران