داده‌های باستان شناختی در رابطه با مشروبات کهن بسیار اندک است. با وجود این، همین داده‌های اندک ما را با زندگی مردمان باستانی بیشتر آشنا می‌کنند. با فناوری‌های نوین و آنالیزهای شیمیایی، دانشمندان امروزه می‌توانند داستان مهمانی‌ها، جشن‌ها، و آیین‌های مردمان باستانی را با جزئیات بسیاری بیان کنند از جمله مشروبات الکلی که صرف می‌شده است.
هنوز نمی‌دانیم دقیقن از چه زمانی واژۀ “الکل” برای نخستین بار بکار رفته است. همچنین، هنوز دشوار است که بدانیم نخستین مشروب الکلی چگونه درست شد و چرا مردم آن را خوشمزه یافتند. با این حال، کهن‌ترین شواهد مشروب الکلی شناخته شده از زمانی حدود ۷۰۰۰-۶۵۰۰ پیش از میلاد از محوطه ای باستانی در روستای جیاهو (Jiahu) در چین به دست آمده است. پژوهشگران دریافتند که این مشروب از برنج، انگور، عسل، و میوه  زالزالک درست شده است.
مردمان خاورمیانه نیز تقریبن در همان بازۀ زمانی آبجو درست کردند. با این حال، شواهد باستان‌شناختی از کهن‌ترین آبجو متعلق به زمانی حدود ۶۰۰۰ سال پیش از میلاد است که از گرجستان به دست آمده است. در رابطه با شراب نیز پژوهشگران شواهد باستان‌شناختی قابل توجهی را متعلق به ۷۰۰۰ سال پیش میلاد یافته‌اند در حالی که محوطه ای که از آن شواهد شراب به دست آمده بخشی از فرهنگ‌های حوزه ی رودهای دجله و فرات بوده است.
در یادداشت کوتاهی که از لینک زیر می توانید ببینید و بخوانید، داستان مشروبات الکلی در مناطق و دوره‌های مختلف زمانی بررسی و بیان شده است.
http://www.ancient-origins.net/history/alcohol-ancients-oldest-drinks-world-007074

© Society for Iranian Archaeology جامعه باستان‌شناسی ایران

در باره ی نویسنده

Shaghayegh Mohammadinejad

یک پاسخ بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *