در 7 نوامبر 1913 آلفرد راسل والاس (Alfred Russel Wallace) درگذشت. با کارهای او بود که درک ما از دنیای طبیعی شکل نوینی به خود گرفت.
والاس با چارلز داروین مکاتباتی انجام داد و ایدههای خود را برای وی نوشت. داروین که حدود بیست سال کارهای پژوهشی انجام داده بود، کارهای خودش رو منتشر نکرده بود چون از واکنش دیگران میترسید. ولی وقتی متوجه شد که کشفیات والاس با کشفیات و نظریات خودش همخوانی دارد مصمم شد که خطر کرده و کارهایش را منتشر کند. داروین تصمیم گرفت که مکاتبات خودش و والاس را همزمان منتشر کند تا هر دو با هم بتوانند به اعتبار علمی حاصل از کشفیاتشان درباره تطور طبیعی دست یابند. وی چنین کرد و هر دو پس از انتشار نامههایشان نامور شوند. اما پس از آن، داروین کتابش را با عنوان “منشاء گونهها از راه انتخاب طبیعی” (On the origin of species by means of natural selection) را در سال 1859 منتشر کرد و این کتاب باعث شد که وی کاشف تطور شناخته شود و اینگونه شد که بیشتر مردم والاس را فراموش کردند.
والاس هشت سال از 1854 تا 1862 در دنیا گشت و در این سفرهای علمی مهمترین کشفیات علمی را انجام داد. والاس نقش کلیدی در کشف تطور طبیعی داشت. از لینک زیر میتوانید درباره والاس بیشتر بخوانید:
http://www.bbc.com/earth/story/20161104-the-other-person-that-discovered-evolution-besides-darwin
جامعه باستان شناسی ایران Society for Iranian Archaeology ©