Does the ‘Cyrus prophecy’ help explain evangelical support for Donald Trump? The Guardian آیا پیشگویی درباره ی کورش نقشی در حمایت مسیحیان انجیلی از دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری داشت؟
در یادداشتی که به تازگی در گاردین منتشر شده است، جیمز گوردن (James S Gordon) می نویسد که کورش پادشاه ایرانی شاید یک مشرک/بت پرست بود، با این حال، در خدمت خواسته ها و برنامه های خداوند بود.
جیمز گوردن از راننده ی تاکسی اش در ایندیاناپولیس که عضوی از مسیحیان انجیلی است و در انتخابات ریاست جمهوری به دونالد ترامپ رای داده می پرسد که چرا به ترامپ رای داده است، کسی که بسیار خودمحور، آزمند، بی حرمتی کننده، زن ستیز و ضد اقلیت هاست.
او در جواب و به آرامی می گوید: “بله! شما درست می گویید. اما ترامپ برای اینکه بخشی از برنامه ها و خواسته های خداوند باشد، لازم نیست حتمن مسیحی باشد. کشیش مان می گوید که ترامپ ساختار فاسد سیاسی را خواهد پاشید، همانطور که نبوکدنزار (پادشاه بابلی) چنین کرد. نبوکدنزار هم یک مشرک بود، ولی مشاوران و مردان خدایی چون دانیال پیامبر را در خدمت داشت. آقای ترامپ نیز مردان خدایی در کنارش و به عنوان مشاوران به خدمت گرفته است.”
جیمز گوردن می پرسد: “آیا همه ی جماعت تان به این گفته باور دارند؟” وی جواب می دهد “بله، همه ی ما به این گفته باور داریم. بسیاری هم بر این باور اند که ترامپ نبوکدنزار نیست، کورش است.”
نبوکدنزار پادشاه بابلی بود و بیشتر با این رویداد شناخته می شود که معبد اورشلیم را ویران کرد و یهودی های آنجا را به بابل به اسارت برد. کورش کسی بود که بابل را فتح کرد و یهودیان را از اسارت آزاد کرد و به آنها اجازه داد که به سرزمین خود در اورشلیم برگردند و معابد خود را دوباره بسازند. به باور برخی از مسیحیان، او شاید مرد خدا نبود ولی با این حال، در خدمت خواسته های خداوند بود.
این باور که یک سیاستمدار تجسم پیش گویی های دینی است، برای برخی از رای دهندگان کافی بود که انتخاب ترامپ را ناگزیر و حتمی بدانند. سال گذشته که سال انتخابات بود، ترامپ از سوی گروه های مختلف مذهبی به عنوان “ندای رستاخیز” (آخرین ترامپت یا آخرین ندا) معرفی شد، کسی که بازگشت دومین بار مسیح را ندا داد یا به عنوان داوود پادشاه و نیز گاهی به عنوان نبودکدنزار معرفی شد. اما اغلب او را به عنوان کورش معرفی کردند.
ادامه ی یادداشت را می توانید از لینک زیر ببینید و بخوانید.
https://www.theguardian.com/commentisfree/2017/mar/23/cyrus-prophecy-evangelical-support-donald-trump?CMP=oth_b-aplnews_d-1
در این یادداشت به مسائل بسیاری اشاره شده که همه مهم هستند و از زوایای متعددی می توان آن را بررسی و تحلیل کرد. اما یک نکته ی مهم را نیز به ما گوشزد می کند و آن اینکه چقدر “گذشته” و “تاریخ” (حتی گاهی با کج فهمی و درک نادرست) در شکل دهی به تصمیم های امروزین ما نقش بازی می کنند و در بسیاری مواقع این نقش را به درستی نمی بینیم.
© Society for Iranian Archaeology جامعه باستان شناسی ایران
https://telegram.me/societyforiranianarchaeology