تازه‌ها و اخبار علمی

[تازه‌های علمی] امتزاج با نئاندرتالها، موجب در امان ماندن انسان های مدرن از ویروس های بسیار خطر ناک شده است

[تازه‌های علمی] امتزاج با نئاندرتالها، موجب در امان ماندن انسان های مدرن از ویروس های بسیار خطر ناک شده است

تحقیق تازه نشان می دهد که توان مقابله با دو ویروس خطرناک، یکی ویروس “شبه انفولانزا” و دیگری ویروس موسوم به “هپاتیت سی” را ما از نئاندرتالها به ارث برده ایم. در حدود 70 هزار سال پیش که انسان های مدرن پا به سرزمین اوراسیای غربی گذاشتند متوجه شدند که آنها در این سرزمین تازه تنها نیستند. نئاندرتالها برای هزاران سال در این منطقه زندگی می کردند و به خوبی اقلیم بسیار سرد این منطقه سازگار شده بودند. اما در نقطه مقابل انسان های مدرن به خوبی با منطقه نسبتا گرم ساوانا در افریقا وفق پیدا کرده بودند. از این رو در اولین برخورد انسانهای مدرن با نئاندرتالها خطری که آنها را تهدید می کرد دریافت ویروس های خطر ناکی بودند که سیستم ایمنی بدن آنها توانایی مقابله با آن را نداشتند. اما آنقدر این دو گروه از لحاظ ژنیتیکی به هم نزدیک بودند که نئاندرتالها توانستند سیستم های محافظتی از طریق ژن های خود را به انسان مدرن منتقل کنند. جالب اینجاست که نئاندرتالها در ابتدا ژن های بسیار زیادی از خود را به انسان منتقل کرده بودند اما خیلی از آنها به مرور از میان رفتند و تنها تعدادی هنوز باقی مانده اند و دلیل آن هم این است که این ژن ها برای انسان از لحاظ زیستی منفعت آمیز بوده است، مثل همین میراث ژنی توانایی مقابله با دو ویروس شبه انفولانزا و هپاتیت سی. طبیعتا قرض گرفتن سریع این ژن های ضد ویروس از نئاندرتالها راحتر تر بوده است تا اینکه انسان های مدرن زمان بسیار طولانی صبر می کردند تا بدنشان به خودی خود در مقابل این ویروس ها مقاوم شود.

تحقیق فوق امروز در نشریه سل (cell) توسط دو تن از محققان دانشکاه استانفورد امریکا منتشر شده است. مقاله امروز بازتاب بسیار وسیعی در دنیای علم داشته و بیشتر نشریات علمی محتویات این کشف را بازتاب داده اند. امیدوارم دوستاران و علاقمندان بحث روابط نئاندرتال و انسان مدرن از خواندن ان لذت ببرند.

متن بالا از سوی آقای دکتر سامان حیدری گوران برای اطلاع‌رسانی به تالارعمومی جامعه‌ی باستان‌شناسی ایران فرستاده شده بود. با سپاس از ایشان.
مقاله در کانال تلگرام جامعه پیوست است.

© Society for Iranian Archaeology
جامعهی باستانشناسی ایران
https://sites.google.com/site/societyforiranianarchaeology/

https://telegram.me/societyforiranianarchaeology

https://www.facebook.com/SIA.IRAN

https://www.instagram.com/society.iranian.archaeology/

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن