اساسنامه جامعه باستان‌شناسی

اساسنامۀ جامعۀ باستان‌شناسی ایران

مادۀ 1: کلیات

با توجه به اهمیت روزافزون نقش باستان‌شناسی در دنیا و زندگی کنونی بشری و ضرورت توسعه و اعتلای دانش باستان‌شناسی در ایران ”جامعۀ باستان‌شناسی ایران“ که از این پس در این اساسنامه “جامعه” نامیده می‌شود تشکیل می‌گردد.

جامعۀ باستان‌‌شناسی ایران تشکلی برای طرح مسائل علمی و حرفه‌ای باستان‌شناسی و نهادی علمی، مدنی، صنفی و غیردولتی است که در زمینۀ باستان‌‌شناسی ایران و با مشارکت داوطلبانۀ اعضا، فعالیت می‌کند. هدف این نهاد انجام فعالیت‌های اجتماعی، فرهنگی و علمی است.

«جامعه» سعی می‌کند با بحث، تبادل نظر، نقد و بررسی مسائل حرفه‌ای و علمی باعث بالا رفتن سطح کیفی باستان‌‌شناسی ایران شود و با رصد چالش‌ها و تهدیدهای حوزۀ باستان‌شناسی و میراث فرهنگی، بر حفاظت و صیانت از میراث فرهنگی و حقوق صنفی باستان‌شناسان ایران نظارت داشته باشد. این نهاد از یک طرف می‌کوشد بستری برای همفکری، اطلاع‌‌رسانی علمی، همکاری و کنش جمعی در میان باستان‌شناسان باشد و از طرف دیگر زمینه‌های آشنایی مردم با باستان‌‌شناسی را فراهم کرده و اهمیت شناخت گذشته را در حد توان به همگان آموزش دهد. اگرچه از بین بردن مشکلات فردی باستان­‌شناسان از وظایف این نهاد نیست اما چاره‌جویی برای گشودن مشکلات حرفه‌ای/صنفی و کمبودهای علمی نیز در برنامه‌های پیش روی جامعه در نظر گرفته شده است.

بند 1- جامعه صرفاً در زمینه‌های علمی-پژوهشی، تخصصی و حرفه‌ای فعالیت می کند و اعضای آن حق فعالیت‌های سیاسی به نفع احزاب و گروه‌های سیاسی را به نام ”جامعه“ ندارند.

بند 2- جامعه بنیادی غیر انتفاعی (غیرتجاری) است.

بند 3- مسئولیت فعالیت‌های جامعه با هیئت مدیرۀ آن است و هیئت مدیره، نمایندۀ جامعه محسوب می‌شود.

بند 4- هر یک از اعضا با درخواست عضویت در همان ابتدا تعهد می‌نمایند که منافع جمعی جامعه را بر منافع فردی ترجیح دهند. کسب منافع فردی مادامیکه مستقل باشد یا به مبانی و بقای جامعه لطمه نزند بلامانع است.

بند 5- جامعه نهادی است که شکلگیری و تاسیس آن در دنیای مجازی و فعلاً با استفاده از فضای شرکت گوگل (Google) انجام می‌شود. فعالیت‌های اولیۀ جامعه از طریق وبسایت اختصاصی آن، فروم و اتاق‌های گفتگوی (Googlegroup) صورت می‌گیرد و فعالیت‌های آن تا اطلاع ثانوی در همین فضا خواهد بود. بنابراین جامعه فعلاً محلی خارج از دنیای مجازی برای فعالیت‌های خود ندارد.

تبصرۀ 1: در صورت تمایل اعضای جامعه و تصویب در مجمع عمومی، جامعه ممکن است فعالیت‌های خود را از فضای مجازی به فضای واقعی نیز بسط و گسترش دهد.

تبصرۀ 2: بندهایی در اساسنامه وجود دارد که صرفاً منطبق با فعالیت‌های واقعی جامعه است. بی‌شک چنین بندهایی تنها پس از آغاز فعالیت‌های واقعی جامعه معنی و مفهوم می‌یابند.

بند 6- نشانی وبسایت جامعه عبارت است از iranianarchaeology.org و نشانی اتاق گفتگوی آن عبارت است از Forum-sia@googlegroups.com.

بند 7- جامعه از تاریخ اعلانِ رسمیِ تأسیس آن در وبسایت، برای زمان نامحدودی تشکیل می‌شود.

مادۀ 2: ارکان جامعه

ارکان اصلی و پایدار در ساختار جامعه عبارتند از: هیئت مؤسس، هیئت مدیره، هیئت اجرایی، بازرسان و مجمع عمومی. ارکان غیراصلی در ساختار جامعه متشکل است از: شورای عالی، گروه‌های علمی و کمیته‌ها.

هیئت مؤسس  (Board of Founders)

بند 1- جامعه با تصمیم و تصـویب مؤسسان تأسیس گردیده و مؤسسان به یاری کسانیکه بعداً بر اساس آیین‌نامه‌های جامعه و مفاد اساسنامه به عضویت جامعه پذیرفته شوند، مجمع عمومی را تشکیل می‌دهند.

وظایف هیئت مؤسس تا پیش و پس از تشکیل نخستین مجمع عمومی به شرح زیر است:

1-1 انجام اقدامات اولیه، شکل‌دهی و سازماندهی جامعه تا زمان تأسیس و اعلان عمومیِ تأسیس.

1-2 انتخاب اولیۀ ارکان جامعه.

1-3 تهیه و تدوین اساسنامه.

1-4 تهیه و تدوین اهداف مقدماتی جامعه.

1-5 تشکیل نخستین جلسۀ مجمع عمومی.

1-6 هیئت مؤسس بر حسن انجام فعالیت ها نظارت خواهد داشت.

1-7هیئت مؤسس در ایجاد هماهنگی بین ارکان و اجزاء جامعه مشارکت خواهد داشت.

1-8در صورتی که جامعه از روح اساسنامه و اهداف خود فاصله بگیرد، هیئت مؤسس پیشنهاد تشکیل مجمع عمومیِ فوق‌العاده برای انحلال جامعه خواهد داد.

تبصره: تا زمانی که فعالیت‌های جامعه همچنان محدود به دنیای مجازی باشد، پیشنهاد انحلال با هماهنگی شورای عالی به بخش انتخابات و همزمان به تالار عمومی ارائه خواهد شد تا در این مورد نظرسنجی عمومی برگزار شود.

هیئت مدیره  (Board of Directors)

بند 2- هيئت مديرۀ جامعه به تعداد 10 نفر از میان اعضای پیوسته آن برگزیده می‌شوند و متشکل از 7 نفر عضو اصلي و 2 نفر عضو ذخیره (علي‌البدل) و رئیس شورای عالی است كه بجز رئیس شورای عالی بقیه اعضای هیئت مدیره هر دو سال يكبار با رأي مخفيِ اعضای ”پيوسته“ جامعه انتخاب مي‌شوند. مسئولیت فعالیت‌های جامعه با هیئت مدیرۀ آن است و هیئت مدیره نمایندۀ جامعه محسوب می‌شود.

2-1 هيچ يك از اعضای هیئت مدیره نمي‌توانند بيش از 3 بار متوالي به عضويت آن انتخاب شوند.

2-2 هیئت مدیره از میان خود یک نفر را به عنوان رئیس و یک نفر را به عنوان نایب رئیس و یک نفر را به عنوان دبیر انتخاب خواهد نمود. دبیر می‌تواند خارج از هیئت مدیره انتخاب شود. وظایف و اختیارات دبیر توسط هیئت مدیره تعیین خواهد شد.

2-3 تصمیمات هیئت مدیره با اکثریت آرا معتبر خواهد بود. بنا به هر دلیلی، در صورت تساوی آرا، رئیس جلسه یک رأی اضافه خواهد داشت.

تبصرۀ 1: تا زمانی که فعالیت‌های جامعه محدود به فضای مجازی است و دارای مکان خاصی نیست، اعضای هیئت مدیره حداقل هر ماه دو بار با حضور همزمان از طریق ”اتاق هیئت مدیره“ به نشانی directors-sia@googlegroups.com  به بحث و گفتگو و تصمیم‌گیری خواهند پرداخت.

2-4 غیبت در سه جلسۀ متوالی یا پنج جلسه متناوب بدون ارائۀ عذر موجه در حکم استعفای فرد غایب از سمت عضویت در هیئت مدیره خواهد بود و عضو یا اعضای ذخیره که به ترتیب بیشترین آرا را در مجمع عمومی کسب نموده‌اند، جانشین عضو یا اعضای مستعفی خواهند شد.

تبصرۀ 2: در صورت آغاز فعالیت‌های جامعه در دنیای واقعی، کلیه مکاتبات رسمی جامعه در فضای واقعی با امضاء و مهر رئیس هیئت مدیره معتبر خواهد بود. مکاتبات در فضای مجازی نیز دارای امضای وی خواهد بود.

2-5 هيئت مديره حداكثر تا سی روز پس از انتخاب شدن،‌ با رأي كتبي نسبت به تفكيك وظايف خود اقدام مي‌كند.

2-6 در صورت استعفاء یا ‌بركناري هر يك از اعضاي هيئت مديره، عضو ذخیره براي مدت باقيماندۀ دورۀ عضويت به جانشيني وي تعيين خواهد شد.

2-7 شركت بازرس یا بازرسان در جلسات هيئت مديره بدون حق رأي مجاز است.

2-8 بجز دربارۀ موضوعاتي که به موجب اساسنامه تصميم‌گیری و اقدام دربارۀ آن‌ها در صلاحيت خاص مجمع عمومي است، هيئت مديره اختيارات تام براي ادارۀ امور را مشروط به رعايت حدود موضوع فعاليت جامعه، داراست.

2-9 هيئت مديره موظف است ظرف حداكثر 4 ماه پيش از پايان تصدي خود نسبت به فراخوان مجمع عمومي و انتخاب هيئت مديرۀ جديد اقدام و بلافاصله نتايج را همراه با صورتجلسۀ مجمع عمومي براي بررسي به شورای عالی ارسال كند.

2-10 تا تعیین و آغاز به کار هیئت مدیرۀ جدید کلیۀ مسئولیت‌ها بر عهدۀ هیئت مدیرۀ قبلی خواهد بود.

2-11 كليۀ مصوبات هيئت مديره توسط دبیر ثبت می‌شود و پس از تأیید اعضای هیئت مدیره در دبیرخانه بایگانی می‌شوند.

2-12 یکی از اعضای هیئت مدیره، رئیس شورای عالی است و از تمام امتیازات آن برخوردار است ولی سمت اجرائی نخواهد داشت. رئیس شورای عالی مسئول ابلاغ تصمیمات آن شورا به هیئت مدیره است.

2-13 هیئت مدیره و اعضای آن در ارتباط منطقی و پیوسته با دیگر ارکان جامعه خواهند بود.

2-14 کليۀ اسناد و مدارک جامعه اعم از مالي و غيرمالي در هر زمان و بدون قيد و شرط بايد از سوي هيئت مديره براي بررسي در دسترس بازرسان قرار گيرد.

وظایف هیئت مدیره عبارتند از:

2-16 ادارۀ امور جاری جامعه طبق اساسنامه، شرح اهداف آن و اجرای مصوبات مجمع عمومی.

2-17 تلاش برای حفظ حقوق و منافع حرفه‌ای اعضای جامعه.

2-18 اعلام موضع در رابطه با مسائل روز باستان‌شناختی و میراث فرهنگی به نمایندگی از اعضای جامعه.

تبصرۀ 3: هیئت مدیره تنها نمایندۀ رسمی جامعه است و مواضع آن به معنای مواضع جامعه تلقی می‌شود که ابتدا در صفحۀ نخست وبسایت و نیز صفحۀ اعلان‌های جامعه درج خواهد شد. پس از آن، استفاده از مطالب و مواضع جامعه بوسیلۀ رسانه‌های همگانی بلامانع خواهد بود.

2-19 تهیه و تدوین برنامه‌های سالانه و بلندمدت (چند ساله).

2-20 دعوت بموقع مجامع عمومی طبق مقررات این اساسنامه.

2-21 تصمیم‌گیری نهایی در مورد برنامه‌های پیشنهاد شده از سوی کمیته‌ها، گروه‌های علمی و دیگر ارکان جامعه.

2-22 تهیۀ گزارش عملکرد سالانۀ جامعه.

2-23 نظارت بر حسن انجام انتخابات و گزینش‌های داخلی گروه‌های علمی، کمیته‌ها و هیئت اجرایی.

2-24 پیشنهاد هر گونه تغییر در اساسنامه جامعه به شورای عالی و مجمع عمومی فوق العاده.

2-25 تشکیل دبیرخانه برای هئیت مدیره و جامعه.

2-26 تصمیم‌گیری برای پذیرش اعضای جدید جامعه و رسیدگی به استعفا، برکناری، تعلیق و یا سلب عضویت اعضاء.

2-27 تشکیل کمیته‌ها و گروه‌های ویژه برای موضوعات و امور مختلف طبق اهداف جامعه و نظارت بر این کمیته‌ها.

2-28 تهیه و تدوین آیین نامه‌های اجرایی.

2-29 پاسخگویی و ارائۀ توضیحات از طرف جامعه دربارۀ امور و مسائل باستان‌شناسی ایران.

2-30 جلب هدایا و کمک‌های مالی.

2-31 تهیه و اختصاص کد عضویت در طول فعالیت‌های مجازی و صدور کارت عضویت پس از آغاز فعالیت‌های واقعی جامعه برای اعضاء با امضای رئیس هیئت مدیره و مهر جامعه.

تبصرۀ 4: تا زمانی که فعالیت‌های جامعه محدود به فضای مجازی است هیئت مدیره اقدام به صدور کد عضویت خواهد کرد.

2-32 اقامۀ دعوي و پاسخگويي به دعاوي اشخاص حقيقي يا حقوقي در تمام مراجع دادرسي با حق تعيين وكيل و حق توكيل غير.

2-33 در صورت لزوم، انتخاب و معرفي نمايندگان جامعه براي شركت در مجامع علمي ملی و بین‌المللی.

2-34 تصميم‌گیری دربارۀ عضويت جامعه در مجامع علمي ملی و بین‌المللی.

2-35 کسب نظرات کارشناسی و مشاوره (متناسب با موضوعات مورد نظر) از کمیته‌ها و گروه‌های علمی پیش از تصمیم گیری‌ها در جلسات هیئت مدیره.

هیئت اجرایی  (Executive Board)

بند 3- هیئت اجرایی متشکل از حداقل 14 عضو است که (بجز بازرسان) تمامی اعضای آن توسط هیئت مدیره انتخاب می‌شوند. این هیئت بازوی اجرایی هیئت مدیره محسوب می‌شود و مسئولیت اصلی و عمدۀ آن ایجاد هماهنگی و تسهیل سازوکارهای ارتباطی میان کمیته‌ها، گروه‌های علمی و اعضای اجرایی جامعه است. واحدهای اجرایی این هیئت عبارتند از:

3-1 بخش ایکتابخانه: کتابخانۀ اینترنتی وابسته به وبسایت جامعه است که توسط دو نفر از اعضای هیئت اجرایی سرپرستی و اداره می‌شود.

3-2 بخش خبر: گروهی است با حداقل دو نفر عضو که می‌بایست اخبار باستان‌شناسی را (با تأکید بر اخبار باستان‌شناسی ایران) تهیه و تنظیم نموده و برای درج در بخش اخبار وبسایت در اختیار مسئول وبسایت قرار دهند.

3-3 بخش عضویت: گروهی است متشکل از حداقل دو نفر عضو که می‌بایست به درخواست‌های عضویت پاسخگو باشند. اعضای این بخش اطلاعات متقاضیان عضویت را برای تصمیم‌گیری در هیئت مدیره طبقه بندی و آماده می‌کنند. اعضای این بخش می‌بایست به پرسش‌های درخواست‌کنندگان پاسخگو باشند و آن‌ها را برای تکمیل مدارک و اطلاعات مورد نیاز کمک کنند.

3-4 بخش ارتباطات: گروهی است متشکل از حداقل دو نفر عضو که طبق برنامه‌ها و تصمیمات هیئت مدیره مسئولیت تسهیل یا برقراری ارتباطات داخلی و خارجی را به عهده دارند.

3-5 بخش بازرسان: گروهی متشکل از حداقل دو نفر عضو است که اعضای آن توسط شورای عالی انتخاب می‌شوند و در ارتباط پیوسته با آن شورا از یک سو و از سوی دیگر با هیئت اجرایی است. تسهیل فعالیت‌های بازرسان برای تهیۀ گزارش بر عهدۀ هیئت اجرایی و هیئت مدیره است. بازرسان با تهیۀ گزارش از عملکرد بخش‌ها و ارکان مختلف جامعه امکان ارزیابی فعالیت‌های کلی را برای شورای عالی و مجمع عمومی فراهم می‌کند. بازرسان با هماهنگی شورای عالی و هیئت مدیره و بدون حق رأی می‌توانند در جلسات هیئت مدیره نیز شرکت داشته باشند.

3-5-1 یک بازرس به انتخاب مجمع عمومی و یک بازرس به انتخاب شورای عالی خواهد بود.

3-5-2 انتخاب دوبارۀ بازرسان بلامانع است.

3-5-3 بررسی اسناد و مدارک مالی جامعه و هیئت مدیره و تهیۀ گزارش برای مجمع و شورای عالی از وظایف بازرسان است.

3-5-4 بازرسان می‌بایست گزارش سالانۀ هیئت مدیره را بررسی نمایند و گزارشی از عملکرد هئیت مدیره و جامعه برای مجمع عمومی و شورای عالی تهیه نمایند.

3-5-5 ارائۀ گزارش از هرگونه تخلف هیئت مدیره از مفاد اساسنامه به مجمع عمومی و شورای عالی.

تبصرۀ 1: کليۀ اسناد و مدارک جامعه اعم از مالي و غيرمالي در هر زمان و بدون قيد و شرط بايد از سوي هيئت مديره براي بررسي در دسترس بازرسان قرار گيرد.

3-6 بخش وبسایت: این بخش متشکل از حداقل دو عضو است که می‌بایست اخبار، اطلاعات و مطالب را بنا به تصمیم هیئت مدیره در وبسایت درج و منتشر کنند. اعضای بخش وبسایت ضروری است آشنایی کافی با فناوری رایانه و اینترنت داشته باشند و بر حفظ امنیت آن توانا باشند.

3-7 بخش مالی: اعضای این بخش متشکل از دو نفر است که به انتخاب هیئت مدیره تعیین می‌شوند. اعضای بخش مالی مسئولیت انجام امور مالی و حسابداری جامعه را به عهده دارند که زیر نظر هیئت مدیره کار می‌کنند.

شورای عالی  (Council)

بند 4- شورای عالی از میان اعضای پیوسته و افتخاری جامعه خواهد بود و متشکل از 7 نفر اعضای انتخابی است که 1 نفر از آن‌ها از میان رؤسای پیشین شورای عالی و 1 نفر از میان رؤسای پیشین هیئت مدیره خواهند بود. اعضای شورای عالی توسط مجمع عمومی برای سه سال انتخاب می‌شوند.

4-1 شورای عالی بر مدیریت جامعه طبق خط مشی‌ها، شرح اهداف و مفاد اساسنامه نظارت خواهد داشت.

4-2 رئیس شورای عالی در هیئت مدیره نیز عضویت خواهد داشت. وی از تمام امتیازات عضویت در هیئت مدیره برخوردار است ولی سمت اجرائی نخواهد داشت.

4-3 رئیس شورای عالی مسئول ارتباط بین شورای عالی و هیئت مدیره است و ابلاغ تصمیمات آن شورا به هیئت مدیره از وظایف اوست.

4-4 انتخاب دوبارۀ اعضای شورا بلامانع است.

4-5 در صورتیکه هیئت مدیره در اجرای وظایف خود قصور نشان داده باشد، شورای عالی می‌تواند تغییر هیئت مدیره را به مجمع عمومی پیشنهاد نماید و درخواست جهت تشکیل مجمع عمومی فوق‌العاده کند.

4-6 جلسات شورای عالی با حضور اکثریت اعضا رسمیت می‌یابد.

4-7 در شورای عالی باستان‌شناسانی مجرب در سطح ملی و بین‌المللی نیز می‌توانند بدون حق رأی و بصورت افتخاری شرکت کنند. نظریات اعضای افتخاری جنبه مشورتی خواهد داشت.

کمیته‌ها  (Committees)

بند 5- کمیته‌ها گروه‌های تخصصی-اجرایی هستند که بنا به ضرورت با پیشنهاد هیئت مدیره یا اعضای جامعه می‌توانند تشکیل شوند. وجود برخی از کمیته‌ها ممکن است همیشگی و پایدار باشد و برخی دیگر موقتی و ناپایدار. اعضای کمیته‌ها متشکل از اعضای پیوسته، دانشجویی و افتخاری جامعه است که بنا به تصمیم جمعی می‌توانند نشست مشترک داشته باشند و یا هنگام برگزاری همایش‌های سالانه تشکیل جلسه دهند. کارکرد عمدۀ کمیته‌ها می تواند به شرح زیر باشد:

5-1 تهیه و تدوین آیین نامه‌ها و دستورالعمل‌ها برای موضوع تخصصی کمیته.

5-2 تلاش برای تهیۀ بانک اطلاعاتی و آمار در رابطه با موضوع کمیته.

5-3 گردآوری اخبار و اطلاعات مرتبط با موضوع کمیته (در این رابطه کمیته می‌تواند در ارتباط نزیک با گروه خبر فعالیت کند).

5-4 تهیۀ گزارش‌های تخصصی، کارشناسی و دادن مشاوره در رابطه با موضوع کمیته برای هیئت مدیره.

تبصرۀ 1: اعضای کمیته‌ها یک نفر از میان خود به عنوان مدیر برای ادارۀ جلسات بحث و ارتباط با دیگر بخش‌های جامعه انتخاب خواهند کرد.

تبصرۀ 2: اعضای دیگر ارکان جامعه (هیئت مدیره، مؤسسین، شورای عالی، کمیته‌ها و گروه‌های علمی) می‌توانند در هر کمیته‌ای بطور رسمی مشارکت داشته و عضو باشند.

تبصرۀ 3: مسئولیت برقراری ارتباط و هماهنگی میان کمیته‌ها و هیئت مدیره با مسئول کمیته‌ها است که توسط هیئت مدیره انتخاب می‌شوند.

گروه‌های علمی (Interest Groups)

بند 6- گروه‌هایی علمی-تخصصی هستند که بنا به پیشنهاد و علاقه مندی اعضای جامعه تشکیل می‌شوند. شرکت و عضویت در گروه‌های علمی فرصتی است برای تبادل نظر، هم‌اندیشی و برنامه‌ریزی‌های گروهی دربارۀ موضوعاتی خاص در باستان‌شناسی. گروه‌های علمی می توانند از سمینارها، کارگروه‌ها و برنامه‌های خاص در همایش‌های بین‌المللی پیشتیبانی کنند. گروه‌های علمی می‌توانند طرح‌های پژوهشی، اجرایی و حرفه‌ای نیز به هیئت مدیره ارائه نمایند. کارکرد عمدۀ گروه‌های علمی می‌تواند به شرح زیر باشد:

6-1 مطالعه و تهیۀ گزارش‌های تخصصی دربارۀ مشکلات و کاستی‌های علمی در مناطق، مراحل، فازها و دوره‌های خاص باستان‌شناختی ایران.

6-2 ارائۀ برنامه برای پویاتر شدن مطالعات باستان‌شناختی با موضوعات مرتبط با گروه.

6-3 تلاش برای تهیۀ بانک اطلاعاتی و آمار در رابطه با موضوع مورد علاقه گروه.

6-4 گردآوری اخبار و اطلاعات مرتبط با موضوع گروه (در این رابطه گروه می‌تواند در ارتباط نزیک با گروه خبر فعالیت کند).

6-5 تهیۀ گزارش‌های تخصصی، کارشناسی و دادن مشاوره در رابطه با موضوع گروه علمی برای هیئت مدیره.

6-6 اعضای دیگر ارکان جامعه (هیئت مدیره، مؤسسین، شورای عالی، کمیته‌ها و گروه‌های علمی) می‌توانند در هر گروه علمی بطور رسمی مشارکت داشته و عضو باشند.

6-7 مسئولیت برقراری ارتباط و هماهنگی میان گروه‌های علمی و هیئت مدیره با مسئول گروه‌های علمی است که توسط هیئت مدیره انتخاب می‌شوند.

تبصرۀ 1: اعضای گروه‌ها یک نفر از میان خود به عنوان مدیر برای ادارۀ جلسات بحث و ارتباط با دیگر بخش‌های جامعه انتخاب خواهند کرد.

مجمع عمومی

بند 7- مجمع عمومی به عنوان عالی‌ترین رکن تصمیم‌گیری جامعه است و به دو صورت عادی و فوق‌العاده تشکیل می‌شود. مجمع عمومی از گردهمایی همۀ اعضای پیوسته، افتخاری و دانشجویی آن شکل می‌گیرد.

7-1 مجمع عمومی با حضور اکثریت اعضای پیوسته رسمیت می‌یابد و تصمیم‌گیری‌ها با رأی نصف بعلاوۀ یک اعضای حاضر در جلسه مورد تصویب قرار می‌گیرد.

7-2 مجمع عمومي عادي سالي يك بار تشكيل مي‌شود. دربارۀ زمان و مکان تشکیل مجمع عمومی در هیئت مدیره تصمیم‌گیری می‌شود.

7-3 در صورتيكه در دعوت نخست، مجمع عمومي رسميت نيافت، جلسۀ دوم به فاصله حداقل سی روز بعد تشكيل مي شود و با هر تعداد حاضر جلسه رسميت خواهد يافت.

7-4 مجمع عمومي فوق‌العاده در موارد ضروري با دعوت هیئت مدیره، شورای عالی و يا با درخواست يك سوم اعضای”پیوسته“ تشكيل مي شود.

7-5 يك سوم اعضاي پيوسته مي‌توانند مستقيماً اقدام به دعوت برای تشکیل مجمع عمومي فوق‌العاده نمايند، مشروط بر اينكه هيئت مديره و شورای عالی جامعه به تقاضای ايشان پاسخ منفي داده باشد. در چنين حالتي ايشان در آگهي دعوت می‌بایست به موضوع جلسه و پذیرفته نشدن درخواست خود توسط هيئت مديره و شورای عالی تصریح نمایند.

7-6 دعوت براي تشكيل مجمع عمومي بايد حداقل از 30 روز قبل از تشكيل مجمع به اطلاع اعضاي جامعه برسد. ضروری است که در چندین نوبت تا قبل از تشکیل مجمع برای یادآوری اطلاع رسانی شود.

7-7 مجمع عمومي توسط هيئت رئيسه‌اي متشکل از يک رئيس، يک منشي و دو ناظر اداره مي‌شود.

7-8 اعضای هیئت رئیسه مجمع بطور مشترک توسط هیئت مدیره و شورای عالی انتخاب می شوند.

7-9 اعضاي هيئت رئيسه نبايد از میان کساني باشند که خود را در انتخابات هيئت مديره یا شورای عالی نامزد کرده‌اند.

وظایف مجمع عمومی عادی به شرح زیر است:

7-10 انتخاب اعضای هیئت مدیره (هر دو سال یک بار).

7-11 انتخاب اعضای شورای عالی (هر سه سال یک بار).

7-12 تصویب تغییرات در مفاد اساسنامه، خط مشی‌ها و شرح اهداف.

7-13- تصویب انحلال جامعه.

7-14- عزل اعضای هیئت مدیره یا شورای عالی.

7-15- بررسي، تصويب یا رد پيشنهادهای هيئت مديره.

7-16- تعیین میزان حق عضویت اعضا.

تبصرۀ 1: تا زمان تشكيل نخستین مجمع عمومي، همۀ وظايف مجمع عمومي عادي و فوق‌العاده بر عهدۀ هيئت مؤسس است.

وظایف مجمع عمومی فوق‌العاده می‌تواند از جمله مواردی به شرح زیر باشد:

7-17 تصویب تغییرات عمده در مفاد اساسنامه.

7-18 تصویب یا رد انحلال جامعه.

مادۀ 3: عضویت

بند 8- تخصص، تجربه و تلاش (برای جوانان علاقه مند) در یکی از زمینه‌های مربوط با باستان‌شناسی در جهان ایرانی و یا فرهنگ‌های مرتبط با ایران، شرط اصلی عضویت در آن است. اعضا با عضویت در جامعه مفاد اساسنامۀ جامعه را بطور اصولی می‌پذیرند و در رعایت آن و آیین‌نامه‌های جامعه ملزم هستند. افراد به چهار شکل زیر می‌توانند عضو جامعه شوند:

8-1 عضویت پیوسته: همۀ افرادي كه حداقل داراي درجۀ كارشناسي ارشد در رشتۀ باستان شناسی هستند يا داراي مدرک كارشناسي و حداقل 5 سال سابقۀ كار مرتبط با باستان‌شناسی هستند مي‎توانند به عضويت پيوستۀ جامعه در آيند. متخصصین رشته‌های مرتبط با باستان‌شناسی نیز می‌توانند با تشخیص هیئت مدیره، عضو پیوستۀ جامعه باشند.

تبصرۀ: دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری باستان‌شناسی می‌توانند هم عضو پیوسته و هم عضو دانشجویی جامعه باشند. تعیین چگونگی عضویت به انتخاب خودشان خواهد بود.

8-2 عضویت دانشجویی: دانشجوياني كه در رشتۀ باستان‌شناسی به تحصيل می‌پردازند مي‌توانند به عضويت دانشجويي جامعه در آيند.

8-3 عضویت حقوقی: سازمان‌ها، ارگان ها و نهادهای ملی یا بین‌المللی دیگری که به فعالیت‌های باستان‌شناختی یا علوم مرتبط می‌پردازند می‌توانند عضو جامعه شوند. اعضاي حقوقي جامعه از شرایطی مشابه عضویت پیوسته برخوردارند.

8-4 عضویت افتخاری: شخصيت‌هاي ايراني و خارجي كه مقام علمي آنان در باستان‌شناسی و زمينه‌هاي مرتبط با آن حائز اهميت خاص باشد و يا در پيشبرد اهداف جامعه كمك‌هاي مؤثر و ارزنده‌اي كرده باشند، مي‌توانند عضو افتخاري جامعه باشند.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن